6 alimente esentiale pentru slabit

Femeile care au probleme cu greutatea stiu cat este de greu sa slabesti si mai apoi sa te mentii. Insa nu trebuie sa apelezi la diete de slabit drastice sau hipocalorice, care sa iti dea peste cap organismul, ci mai degraba trebuie sa inveti sa faci alegeri sanatoase. Vom discuta azi despre cateva alimente esentiale pentru slabit.

Citrice. Acestea, prin continutul lor ridicat de vitamina C, accelereaza metabolismul si arderile grasimilor din organism. De aceea citricele sunt poate cele mai bune fructe pe care le poti alege atunci cand incerci sa slabesti.

S-a costatat faptul ca persoanele mai slabe au in corp cantitati normale de vitamina C, pe cand supraponderalii (sau in general persoanele cu probleme de greutate) au un deficit de vitamina C, zinc, magneziu si vitamina E.

Cacao. Tindem sa credem ca produsele care contin cacao ingrasa peste masura. De fapt, nu este chiar adevarat, daca tinem cont de cateva reguli simple: alege sa consumi cacaoa in stare naturala sau cu foarte putin zahar. Cacaoa cu lapte (indulcita doar cu o lingurita de miere) sau o bucatica de ciocolata neagra cu peste 75% cacao sunt cele mai bune alegeri.

Legume. Cand spui legume te gandesti in primul rand la fibre. Ei bine, afla ca pentru a slabi fibrele trebuie sa fie prezente la fiecare masa si in cantitati cat mai mari (astfel incat sa te saturi mai mult din legume si nu din desert sau aperitive foarte bogate in calorii).

De fapt, legumele contin foarte putine calorii, iar fibrele ne ajuta sa ne simtim satui dupa putin timp de la consum. Alege o salata la masa de pranz sau de seara si vei observa o schimbare radicala in ceea ce priveste greutatea, starea de spirit si chiar energia.

Carne. Chiar si carnea este un bun aliat atunci cand vrei sa mai slabesti. Proteinele din componenta acesteia contribuie la sanatatea pielii si a parului, a oaselor si a muschiilor. Este totusi indicat sa alegi intotdeauna carnea cat mai slaba si proaspata (eventual fara hormoni de crestere, in special in cazul puiului).

Carnea poate fi combinata cu legumele proaspete pentru o masa satioasa si echilibrata. Specialistii chiar recomanda cel putin o portie (200 gr) de carne in fiecare zi, indiferent de ora la care alegi sa o consumi. Insa incearca sa nu combini carnea cu produsele fainoase, cu sosuri uleioase sau cu legume care contin mult amidon (cartoful). Pentru cele mai bune rezultate, carnea se gateste la abur sau pe gratar.

Miere. Deoarece organismul nostru are nevoie si de un indulcitor natural, este bine sa ne indreptam atentia asupra mierii. Inlocuieste zaharul clasic sau orice alt indulcitor sintetic cu mierea naturala de albine deoarece are proprietati antibacteriene, antivirale si imbunatateste circulatia sangelui. Specialistii chiar au constatat ca persoanele care consuma zilnic 1-2 linguri de miere au mai putine kilograme.

Lactate. Prin continutul bogat de calciu, laptele ajuta foarte mult organismul in formarea unei osaturi puternice (in special in perioada copilariei), ajuta la mentinerea unei structuri osoase sanatoase, la formarea si mentinerea musculaturii. Este indicat sa consumi in fiecare zi o cana cu lapte, iaurt sau 50-70 gr de branza proaspata.