In timp ce prietenii tai platesc pentru un cocktail la un bar, poti obtine cu usurinta din confortul casei tale un cocktait rapid datorita acestor retete usoare. Ganditi-va: mai putine calorii, mai multe economii si o scuza excelenta pentru a va arata talentul de barman.
1. Ketel One PopTails
Vodca Ketel One de 10 oz
24 oz Lime Club Soda
Sucul de lamaie
10 Forme pentru Popsicle
1/2 cana capsuni
1/2 cana felii de portocala (piersici)
1/2 cana de ananas
1/2 cana de castraveti
1/2 cana Afine
1/2 cana mure
Directii:
Turnati toata soda tonica, sucul de lamaie si Ketel One Vodka in ulcior. Amesteca bine. Puneti ½ cana de fructe in fiecare forma (o matrita doar cu capsuni, o forma de portocale doar cu portocale etc.). Apoi turnati in mod egal amestecul de sifon si vodca peste formele pentru popsicle. Pune la congelator 4-6 ore.
2. Sangria cu piersici
Ingrediente:
1 piersica, feliata
½ portocala, feliata
¾ cana coniac de piersici
1 sticla de vin alb, racit
4 cani de limonada clasica de gheata spumante
Directii:
Puneti piersici, portocale, merisoare si coniac intr-un ulcior, apoi amestecati usor. Adaugati vin si Sparkling Ice Classic Limonade si amestecati. Se serveste peste gheata si se orneaza cu o felie de piersici.
3. Tropical Orchard Punch
Ingrediente:
3 sticle Angry Orchard Crisp Apple
1 cana rom alb
0,5 cana Nectar de piersici
1,5 cani de suc de fructe ale pasiunii
0,5 cana suc de lamaie
0,5 cana sirop de vanilie
10 liniute Peychaud’s Bitters
Directii:
Adaugati toate ingredientele intr-un castron cu gheata si amestecati pentru a se combina. Se orneaza cu felii de piersici si mere.
4. Apus de vara
Ingrediente:
2 oz de tequila Milagro Blanco
.75 oz Floare de soc
.75 Pamplemousse
.75 Suc de lime
Club Soda
Directii:
Intr-o cutie cu gheata, combinati toate ingredientele, cu exceptia sifonului club si agitati. Se strecoara peste gheata proaspata intr-un pahar cu rama de sare. Acoperiti cu club sifon si ornat cu o roata de lime.
5. Campuri de afine pentru totdeauna
Ingrediente:
2 oz. The Botanist Gin
.5 oz suc proaspat de lamaie
¼ cana afine proaspete
2 oz. Apa tonica
Directii:
Adauga The Botanist Gin, Fresh Lime Juice si Fresh Muddle Afine intr-un shaker. Incurca usor. Adaugati gheata si agitati. Se strecoara fin peste gheata intr-un pahar Highball si se adauga cu Tonic Water. Decorati cu menta proaspata si afine.
6. Ardei rosu Maria
Ingrediente:
2 oz suc de ardei rosu presat la rece
1 oz suc de castraveti
.5 oz Simplu.5 oz suc de lamaie
1,5 oz Tequila blanco sau mezcal (daca preferati bauturile afumate)
Directii:
Construiti, agitati, turnati peste gheata.
7. Spritzer pentru aperitiv cu ananas
Ingrediente:
6 oz Stella Artois Stritzer
.75 oz de vodca
.75 oz aperitiv italian
2 bucati de ananas
1 crenguta de menta
1 roata portocalie
Directii:
Intr-un shaker de cocktail, amestecati bucati de ananas si menta. Adaugati vodca, aperitiv italian si agitati peste gheata. Se strecoara intr-un pahar. Acoperiti cu Stella Artois Spritzer. Se orneaza cu o roata portocalie.
8. Surf Lodge’s Custom Grey Goose and Soda
Ingrediente:
1 parte Grey Goose
2 parti apa soda
Picatura de lemongrass, ananas si esente de grapefruit
Menta proaspata si roata de lamaie deshidratata pentru ornat
Directii:
Se agita toate ingredientele intr-un shaker si se toarna intr-o cutie racita cu gheata.
9. Felul meu de Paloma
Ingrediente:
1,5 oz mezcal ilegal
.5oz Italicus
.75 oz suc proaspat de lamaie
25 oz sirop de agave
Soda de grepfrut
Sare de mare roz
Directii:
Rim sticla cu sare de mare roz. Adaugati mezcal, Italicus si suc de lamaie intr-un shaker si shake scurt cu cateva cuburi de gheata. Se strecoara intr-un pahar Highball umplut cu cuburi de gheata si se adauga cu sifon de grepfrut. Se orneaza cu o roata de lime si se serveste.
10. Bee Well
Ingrediente:
2 oz. The Botanist Gin
.5 oz. Suc proaspat de lamaie
.25 oz. Miere
¼ lingurita Turmeric
4 uncii. Kombucha de ghimbir
Directii:
Adaugati Ginul The Botanist, suc proaspat de lamaie, miere si turmeric intr-un shaker. Adaugati gheata si agitati. Se strecoara peste gheata intr-un pahar Rocks. Decorati cu o coaja proaspata de lamaie.
11. Grey Goose East Breeze
Ingrediente:
1,5 oz Gasca cenusie
1 oz St-Germain
.75 oz suc proaspat de lamaie
5 oz piure de mure proaspete
Directii:
Se agita toate ingredientele intr-un shaker de cocktail si se strecoara intr-un pahar de coup sau de martini. Se orneaza cu crenguta de menta.
12. Slushee cu Prosecco
Ingrediente:
4 tei
2 Lamai
¼ cana St. Germain
½ sticla Prosecco
1 sticla de gheata spumante de capsuni pepene verde
Menta, pentru decor
Directii:
Intr-un blender, adaugati sucul de la 4 lamai, sucul de la 2 lamai, St. Germain, Prosecco si Strawberry Watermelon Sparkling Ice. Adaugati 3 cani de gheata si amestecati pana la omogenizare. Se orneaza cu o frunza de menta si se serveste.
13. Barry’s Does Tequila (BDT)
Ingrediente:
1 1/2 oz Tequila Don Julio Blanco
1 oz apa de cocos
1/2 oz suc proaspat de lamaie
1/2 oz Agave
1 Dash Cayenne
Directii:
Combinati Tequila Don Julio Blanco, suc proaspat de lamaie, apa de cocos si agave intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar cu gheata. Adaugati un strop de cayenne.
14. BACARDI Lime and Soda
Ingrediente:
2 parti BACARDĺ Rom cu aroma de lime
4 parti sifon
Roata de var
Directii:
Turnati ingredientele peste gheata. Se orneaza cu o roata de lime.
15. Cocktail de rodie Hibiscus
Ingrediente:
2 cani de ceai de hibiscus preparat, racit
¼ cana seminte de rodie
1 ½ oz de gin4 oz de gheata spumoasa de rodie si afine
Flori comestibile
Directii:
Intr-un shaker de cocktail, amestecati semintele de rodie si ginul pentru cateva secunde. Adaugati gheata spumante si agitati usor. Puneti cuburi de hibiscus intr-un pahar inalt si strecurati amestecul de gheata spumante peste. Se orneaza cu o floare comestibila.
16. Lannister
Ingrediente:
1½ parti BACARDI Reserva Ocho
½ parti Grand Marnier
¼ parti Creme de Cassis
¾ parti piure de casa cu zmeura-ciocolata neagra
Directii:
Amesteca si bucura-te.
17. Tabara de pregatire a lui Berry
Ingrediente:
1 1/2 oz Tequila Don Julio Blanco
1 oz suc proaspat de lamaie
1 oz Nectar de agave cu infuzie de capsuni, zmeura si afine
Directii:
Combinati Tequila Don Julio Blanco, suc proaspat de lamaie si nectar de agave de fructe de padure intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar de roci.
18. Mezcal Morcov Ghimbir Spritz
Ingrediente:
3 oz suc de morcovi
1 oz Grapefruit Sparkling Ice
1 oz lichior de ghimbir 1 oz mezcal
Varf de cutit de sare
Verde de morcovi, pentru decor
Directii:
Intr-un shaker de cocktail umplut cu gheata, combinati sucul de morcovi, gheata spumoasa de grapefruit, lichiorul de ghimbir, mezcalul si sarea. Se agita pentru a se combina si se strecoara intr-un pahar. Se orneaza cu verdeata de morcov si se serveste.
19. Margareta Al Pastor
Ingrediente:
1 1/2 oz Tequila Don Julio Blanco
2/3 oz lichior de portocale
2/3 oz suc proaspat de lamaie
2 oz suc de ananas fiert
5 crengute Cilantro Hibiscus Sare*
* Sare de hibiscus: 2 parti flori de hibiscus uscate, 1 parte sare fina, 1 parte zahar alb, 1/2 parte zahar de cofeta
Directii:
Combinati Tequila Don Julio Blanco, lichior de portocale, suc proaspat de lamaie si sucul de ananas fiert intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar dublu de moda veche cu margine de sare de hibiscus peste gheata proaspata. Se orneaza cu coriandru.
20. Cocktail de lamaie si rozmarin
Ingrediente:
3 crengute Rozmarin
1 sticla de 750 ml Tequila
Limonada de gheata spumante
Directii:
Puneti rozmarinul in sticla de tequila si lasati-l sa stea cel putin 24 de ore. Intr-un pahar de roci umplut cu gheata, combinati 1 ½ oz de tequila cu gheata spumante de limonada. Se orneaza cu o crenguta de rozmarin.
21. Chandon POM Spritz
Ingrediente:
3 oz. Chandon Rose
1 oz. Vodca Belvedere
¾ oz. suc de lamaie
½ oz. sirop simplu
¾ oz. suc de rodie (proaspat stors)
Garnitura: perle de rodie si crenguta de rozmarin
Sticla: pahar de vin
Directii:
Agitati toate ingredientele, cu exceptia Chandonului, intr-o tava cu shaker. Se strecoara in vase de sticla cu gheata si se adauga Chandon. Amestecati paharul. Se orneaza cu perle de rodie si crenguta de rozmarin.
22. Peche d’Ange
Ingrediente:
2 oz Angels Envy Bourbon finisat in butoaie de vin de porto
1 oz suc de lamaie proaspat stors
.5 oz Giffard Peche de Vigne
.5 oz Sirop simplu
4 Dashes Fee Brothers Peach Bitters
Directii:
Combinati ingredientele intr-un shaker si agitati cu gheata. Se strecoara peste gheata proaspata intr-un pahar lowball. Ornati cu o coaja de portocala exprimata sau inel de piersici deshidratat.
23. Ploaie violet
Ingrediente:
Vodca infuzata cu flori de mazare de fluture
1,5 linguri de lichior de violette
0,5 oz de chartreuse galbena
1/4 oz de suc de lamaie Albusuri de ou
Directii:
Combinati vodca infuzata cu toate ingredientele. Shake uscat cu ou pentru a sparge proteinele. Se strecoara fin si se serveste intr-un pahar coupe. Se orneaza cu o floare de mazare.
24. BACARDI Lime Mojito
Ingrediente:
2 parti Rom BACARDI cu aroma de lime
4 felii de lime
6-8 frunze de menta proaspata
2 linguri de zahar tos
1 parte Club Soda
1 crenguta de menta proaspata
Directii:
Adaugati felii de lime, zahar si frunze de menta si amestecati usor pana cand limele elibereaza sucul. Adaugati rom BACARDI cu aroma de lime si amestecati ingredientele cu o lingura de bar. Umpleti cu gheata pisata si amestecati din nou. Adaugati club sifon si ornat cu menta.
25. Floare Berry
Ingrediente:
3 oz. Baileys Almande
1/8 oz. Apa de flori de portocal
2 picaturi Extract de vanilie
1 oz. Sirop simplu
1 oz. Suc de lamaie
3 capsuni, taiate la jumatate
Capsuni, pentru ornat
Directii:
Combinati Baileys Almande, apa de floare de portocal, extract de vanilie, sirop simplu, suc de lamaie, capsuni si gheata intr-un blender. Se amesteca pana la omogenizare. Turnati continutul in sticla. Se orneaza cu capsuni.
26. Flotator de Zmeura
Ingrediente:
Serbet de zmeura/Gelato
4 uncii. Sampanie
Mure, pentru decor
Ceai de Zmeura Sparkling Ice
Directii:
Turnati sampanie racita intr-un pahar coupe mare racit. Adaugati o lingurita mica de serbet/gelato cu zmeura. Acoperiti cu ceai de zmeura spumant de gheata. Se orneaza cu niste mure.
27. Aperol Spritz
Ingrediente:
1 parte Aperol
2 parti vin alb spumant
3 parti Q Club Soda
Directii:
Construiti cocktail peste gheata intr-un pahar Collins inalt sau un pahar de vin alb. Decorati cu o rasucire de portocala
28. Cherry Smash
Ingrediente:
1,5 oz. Remy Martin 1738®
1 oz. Cointreau
.75 oz. Suc proaspat de lamaie
3 cirese proaspete (sambure/taiate la jumatate)
Strop de sirop simplu
Directii:
Puneti cirese in sirop simplu in fundul shakerului. Adaugati ingredientele ramase si agitati. Se strecoara intr-un pahar Rocks peste gheata.
29. Aloe Poti merge
Ingrediente:
1,5 oz. Tequila Blanco
.75 oz. Chareau
.5 oz. Liquid Alchimist Tamarind
.5 oz. Curacao*
.5 oz. Lamaie
Directii:
Combinati ingredientele intr-o tava cu shaker, adaugati gheata si agitati. Se strecoara intr-un pahar coupe racit si se orneaza cu o bagheta de lavanda proaspata.
*Pregatiti curacao de casa, grand mariner 1:1 si sirop simplu
30. Baewatch
Ingrediente:
1,5 oz. Mezcal
.5 oz. Aperol
.5 oz. Suc proaspat de grepfrut
.5 oz. Suc de lime proaspat
.5 oz. Cordial Roz Piper-Castraveti*
Varf de cutit de sare
Directii:
Combinati ingredientele intr-o tava cu shaker, adaugati gheata si agitati. Se strecoara peste gheata intr-un pahar de tip rocks dublu si se orneaza cu felie de castraveti si felie de grepfrut.
*Combina 1 cana de apa si 1 cana de zahar intr-o cratita pentru a face un sirop simplu. Reduceti focul mic si adaugati o mana mica de boabe de piper roz. Gatiti la foc mic pana devine aromat. Lasa siropul sa se raceasca. Pentru infuzia rece, incorporeaza doi castraveti taiati cubulete si lasa siropul sa stea intre 30 de minute si 1 ora. Se strecoara printr-un chinezesc.
31. Masina Lushy
Ingrediente:
1,5 oz. Four Pillars Gin
.75 oz. Suc proaspat de lamaie
.5 oz. Sirop de vin rosu
2-3 capsuni
Directii:
Puneti totul in masina sau intr-un blender cu 2 cani de gheata si amestecati pana la omogenizare. Se orneaza cu 3-4 liniute angostura bitter, menta, fructe, orice!
*Se fierbe 2 cesti de vin rosu cu 1 cana de zahar, 1 baton de scortisoara, 1 cuisoare si 3 pastai de cardamom timp de 15-20 de minute, pana devine siropos.
32. Coniac Blackberry Julep
Ingrediente:
2 oz. Remy Martin 1738®
.5 oz. Sirop simplu
6-8 frunze de menta proaspata
3 mure (taiate la jumatate)
Directii:
Incurca usor murele si menta in sirop simplu in fundul unui snifter. Adaugati coniac si gheata pisata. Rotiti pentru a se raci si combinati. Se orneaza cu o gramada de crengute de menta proaspata.
33. 6100 Frose
Ingrediente:
1 oz. VDKA 6100
2 oz. Vin roze
1/2 oz. Suc de lamaie
1/2 oz. Suc de lamaie
1/2 oz. Suc de Grapefuit
1 oz. Sirop simplu
1/2 oz. Schnaps cu piersici
Directii:
Se amesteca ingredientele, se adauga gheata si se amesteca la maxim pana se omogenizeaza. Se serveste in pahar de vin si se orneaza cu petale de trandafiri.
34. Ora insulei
Ingrediente:
1 1/2 oz. Baileys Almande
1/2 oz. Zacapa Rom
1 1/2 oz. Apa de cocos Vita Coco®
1 1/4 oz. Sirop de scortisoara
1 oz. Suc de lamaie
1/2 oz. Suc de ananas
Feliie de ananas si floare, pentru garnitura
Directii:
Combinati Baileys Almande, apa de cocos Vita Coco, siropul de scortisoara, sucul de lamaie si sucul de ananas intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar sau un ananas scobit peste gheata proaspata. Top cu rom Zacapa. Se orneaza cu felie de ananas si floare.
35. Cel mai bun dracu de sorbitor de veranda
Ingrediente:
1 1/2 oz. Rom condimentat
¾ oz. Creme de Peche
¾ oz. Suc de lamaie
2 liniute Ienibahar Dram
2 oz. BEST DAMN Cream Soda
Feliie de portocala, pentru ornat
Directii:
Combinati romul, Creme de Peche, sucul de lamaie si stropii de dracuta cu condimente intr-un shaker cu gheata si shake. Se strecoara intr-un pahar mare de moda veche. Acoperiti cu BEST DAMN Cream Soda si decorati cu o felie de portocala.
36. Un gust de miere
Ingrediente:
2 oz. Virginia Black
3/4 oz. Suc proaspat de lamaie
1/2 oz. Sirop de miere (combinat cu 1/2 oz apa)
Coaja de grapefruit
Grapefruit Twist, pentru decor
Directii:
Combinati ingredientele intr-o tava cu gheata. Se agita bine si se strecoara peste gheata proaspata intr-un pahar dublu rocks.
37. Banana Beach
Ingrediente:
3 oz. Baileys Almande
2 oz. Piure de cocos
1/2 oz. Sirop de agave
1 1/2 banane
Felii de banana si nucsoara rasa, pentru ornat
Directii:
Combinati Baileys Almande, piureul de nuca de cocos, siropul de agave, bananele si gheata intr-un blender. Se amesteca pana la omogenizare. Turnati continutul in sticla. Se orneaza cu felii de banana si nucsoara.
38. Peach Bellini
Ingrediente:
3 oz. Prosecco DOC
2 oz. Piure de piersici proaspete
Peach Wedge, pentru garnitura
Directii:
Se orneaza cu o felie de piersica si se serveste intr-un flaut.
39. The MUMM Trifecta
Ingrediente:
4 uncii. Sampanie GH Mumm Grand Cordon
1/4 oz. Sirop de miere infuzat cu salvie*
5 frunze de menta
3-4 muguri de lavanda
5 Dashes of Angostura Bitters
Gheata zdrobita
Frunze de menta si lavanda proaspata, pentru decor
Directii:
Adaugati menta, levantica, sampania si siropul de miere intr-un agitator si amestecati. Se strecoara in sticlaria la alegere. Acoperiti cu un munte de gheata pisata si adaugati bitter-ul de angostura deasupra ghetii. Se orneaza cu frunze de menta si crenguta de lavanda.
40. Evadarea lui Germain
Ingrediente:
1,7 fl.oz. Vodca
0,5 fl.oz. St. Germain
Bundaberg Lemon Lime & Bitters
0,8 fl.oz. Lamaie verde
2 x liniute Angostura Bitters
Ramura de menta, pentru garnitura
Directii:
Combinati ingredientele in shaker. Agitati, apoi strecurati-l intr-un pahar si acoperiti cu Bundaberg Lemon Lime & Bitters. Se adauga gheata pisata si se orneaza cu o crenguta de menta.
41. Spritz de piersici si ghimbir
Ingrediente:
2 oz. Purus Vodka
¾ oz. Creme de Peche
¾ oz. Sirop de ghimbir
2 oz. Prosecco DOC
Directii:
Se amesteca intr-un pahar de vin alb si se orneaza cu fulgi de ghimbir.
42. Jalisco Buck
Ingrediente:
2 oz. Avion Silver
.75 oz. Sirop de ghimbir
.50 oz. Lamaie proaspata
1 oz. Ananas
Angostura Bitters
Club Soda, pana sus
Directii:
Combinati toate. Agitati puternic pana se raceste. Se toarna peste gheata proaspata intr-un pahar cu pietre si se orneaza cu coaja.
43. Mai Tai condimentat
Ingrediente:
2 oz. Rom
1/2 lingurita. Iasomie
1/4 cana Bucati de ananas proaspat
2 bucati de ghimbir
3 oz. Suc de ananas
2 oz. Suc de portocale
1 lingura Grenadine
Directii:
Adaugati rom, iasomie, ghimbir si bucati de ananas in pahar; se amesteca si se lasa sa stea 15 minute. Strecurati amestecul si adaugati sucul de ananas, sucul de portocale si grenadina. Serviti intr-un pahar de uragan.
Nota: In loc de iasomie si ghimbir, puteti folosi infuzii de cocktail de rom de la Urban Accents.
44. Tangerine Cosmo
Ingrediente:
2 oz. Limonada cu mandarine Tropicana
1 1/2 oz. Vodca
1/4 oz. Suc de lamaie
3/4 oz. Suc de merisoare
Directii:
Combinati toate ingredientele intr-un shaker de cocktail. Acoperiti cu gheata si agitati. Se strecoara intr-un pahar de martini cu rama de zahar roz. Decorati cu o rasucire de portocala.
45. Iarba este mai verde
Ingrediente:
1.5 Piese Absolut Citron
1 parte iarba de grau
.5 Piese Var
.25 parti Nectar de agave
2-3 frunze de menta
Ridiche pepene verde, pentru garnitura
Directii:
Se agita toate ingredientele si se strecoara intr-un pahar scurt, fara gheata. Se orneaza cu o ridichi de pepene verde feliat.
46. Mojito spumant cu mandarine
Ingrediente:
1 oz. Suc de mandarine
1 oz. Suc de lamaie
2 lingurite de Zahar
10 frunze de menta
1 ½ oz. Rom alb
Esenta de gheata spumante de mandarine
Directii:
Puneti frunzele de menta intr-un pahar Collins si turnati peste el sucul de lime si mandarine. Adaugati zaharul apoi amestecati usor. Adaugati gheata si rom, apoi amestecati si acoperiti cu Sparkling Ice Essence of Tangerine. Se orneaza cu o crenguta de menta si o bucata de mandarina.
47. Rodie afumata
Ingrediente:
1 1/2 parti Laphroaig® 10 ani
1/2 parte rom de ananas
3/4 parte suc de lamaie
3/4 sirop simplu
Lingurita de melasa de rodie
Directii:
Combinati toate ingredientele intr-un shaker de cocktail. Se agita si se strecoara intr-un pahar Rocks peste gheata proaspata. Se orneaza cu o roata de lime.
48. Mandarina Margarita
Ingrediente:
3 boi. Limonada cu mandarine TROPICANA®
½ oz. Suc de lime proaspat
½ oz. Cointreau
1 oz. Tequila
Instructiuni:
Pregatiti un pahar cu roci imbinandu-l cu sare de citrice. Combinati toate ingredientele intr-un shaker de cocktail. Se agita bine si se strecoara in pahar peste gheata. Se orneaza cu o roata de citrice proaspata.
49. Ghimbir Sparkler
Ingrediente:
2 oz. Rom alb
1/2 oz. Suc de lime proaspat
3/4 oz. Sirop de ghimbir
Vin spumant
Directii:
Agitati si turnati peste vinul spumant rom, sucul de lamaie si siropul de ghimbir.
50. Albastru Imperial
Ingrediente:
1 1/2 parti SVEDKA Zmeura Albastra
1 1/2 parti ceai negru
3/4 parte suc proaspat de lamaie
3/4 parte sirop simplu
1 parte de vin spumant
3 Zmeura
Directii:
Intr-un shaker de cocktail, amestecati zmeura, apoi combinati ingredientele ramase (cu exceptia vinului spumant). Se agita si se strecoara intr-un pahar Rocks peste gheata proaspata. Acoperiti cu vin spumant si amestecati. Ornati cu zmeura si ceai negru liber.
51. Gin Tonic cu miere de lavanda
Ingrediente:
1 oz. Pepene Tropicana
1 1/2 oz. Gin
2 oz. Apa tonica
1/2 oz. Sirop de miere de lavanda*
Directii:
Combinati toate ingredientele, cu exceptia apei tonice, intr-un pahar de amestecare. Adaugati gheata si amestecati. Se toarna intr-un pahar Collins umplut cu gheata si se adauga apa tonica.
* Combinati 1 cana de miere, 1 cana de apa si 1 lingurita. levantica uscata in cratita la foc mediu. Se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
52. El Jefe
Ingrediente:
2 oz. Blue Nectar Reposado Extra Blend Tequila
1 oz. Grand Marnier
2 oz. Suc de ananas
3 oz. Suc de lamaie proaspat stors
1/2 oz. Nectar de agave
Directii:
Combinati toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se agita si se strecoara intr-un pahar de margarita peste pietre. Se orneaza cu felie de ananas.
53. Paloma de trandafir fumator
Ingrediente:
5 parti Q Drinks Soda cu grapefruit
Mezcal Montelobos 2 parti
3/4 parte suc proaspat de lamaie
1/2 parte sirop simplu de trandafir
Feliie de grapefruit, pentru decor
Gheata de flori* (optional)
Directii:
Adaugati toate ingredientele lichide, cu exceptia Q Drinks Grapefruit Soda intr-un agitator. Agitati bine pentru a ajuta la diluarea putin cocktail-ul, deoarece gheata din pahar nu se va topi la fel de repede. Scoateti paharul din congelator. Se strecoara in pahar. Acoperiti cu sifonul de grapefruit si amestecati. Se orneaza cu felie de grapefruit.
*Umpleti un pahar cu apa pana la 1/4. Adaugati petale de trandafir. Asezati pe o parte in congelator, asigurandu-va ca nu se varsa. Lasati sa inghete complet inainte de utilizare. Acesta este un pas optional, daca doriti sa faceti o bautura cat de curand ( toti avem acele zile) , trebuie doar sa adaugati gheata obisnuita in pahar. Dar daca iti faci timp pentru acest pas, se va face un cocktail dragut!
54. Swizzle cu Cassis
Ingrediente:
2 parti Absolut Lime
1 parte suc proaspat de lamaie
.5 parti Nectar de agave
1 parte Creme de Cassis
LimeWheel, pentru garnitura
Directii:
Turnati ingredientele cu exceptia cassis intr-un highball. Se toarna cassis deasupra.
55. Mystic Marvel
Ingrediente:
1,5 oz. Casamigos Tequila
.1 oz. Piure de figura
.75 oz. Agava
.75 oz. Suc de lamaie
Sare de curcuma Half Rim, Roata de var, Umbrela de cocktail albastra, pentru garnitura
Directii:
Adaugati toate ingredientele intr-un shake si adaugati putin lamaie proaspata pentru a inveseli cocktail-ul si sare de turmeric pentru a adauga o sare din plante care are, de asemenea, toate beneficiile pentru sanatate ale turmericului.
56. Margarita cu citrice si Jalapeno
Ingrediente:
1/4-1/2 dintr-un Jalapeno, feliat (in functie de cat de picant va place.)
1 lingura. Coriandru proaspat
6 oz. Suc de lime proaspat
1 lingura. Zaharul de cofetar
16 oz. Tequila
8 oz. Lichidul de portocale
Directii:
Puneti feliile de jalapeno, coriandru, sucul de lamaie, zaharul de cofeta, tequila si lichiorul de portocale intr-un blender. Se face piure pana cand continutul este neted si toate bucatile dispar. Se serveste pe pietre cu margine sarata.
Nota: In loc de jalapeno, coriandru, suc de lamaie si zahar de cofeta, puteti folosi amestecul de limonada de tarta si picant Jalapeno de la Urban Accents ca baza de margarita si doar adaugati tequila si lichior de portocale.
57. Briza Mykonos
Ingrediente:
1 1/2 parti Absolut Elyx Vodka
1/2 parti Velvet Falernum
1 oz. Piure de fructe ale pasiunii
1/2 parti suc de lamaie
1/4 parti Agave
1 Dash of Angostura
Directii:
Se agita si se strecoara intr-un pahar coupe.
58. Nr. 209 Gin White Lady
Ingrediente:
1 1/2 oz. Nr. 209 Gin
1/2 oz. Lamaie
1/2 oz. Cointreau
1 lingura de sirop simplu
1 albus de ou
Directii:
Agitati energic cu gheata pana devine alba. Se coloreaza si se serveste intr-un pahar de cocktail. Decorati cu floare comestibila.
59. Belvedere Foarte Mary
Ingrediente:
45 ml. Belvedere Bloody Mary
80 ml. Suc de rosii
15 ml. Merlot
7,5 ml. Sos Worcestershire
2 picaturi Tabasco
Dash Simple Syrop
Dash Telina Bitter
Directii:
Rulati toate ingredientele cu gheata taiata si strecurati-le intr-un pahar mic de vin fara tulpina sau intr-un pahar rocks.
60. Margarita cu portocala cu sange
Ingrediente:
11/2 oz. Tequila Avion
3/4 oz. Lichior de portocale Cointreau
1 oz. Suc de portocale cu sange
1/2 oz. Mix acru proaspat
Directii:
Intr-un shaker de cocktail, adaugati toate ingredientele cu gheata. Se agita si se strecoara. Cel mai bine se serveste peste gheata proaspata si se orneaza cu o intorsatura de portocala.
61. PRIN ajutor „Cool”.
Ingrediente:
1 oz. Absolut Citron
1 oz. Lillet
2 oz. Suc de ananas
1/2 oz. Sirop simplu
3 Zmeura
Directii:
Se agita cu gheata si se strecoara peste gheata.
62. La Societe
Ingrediente:
1 1/2 oz. Vodca cu aroma de Chambord
1/2 oz. Suc de lamaie
1/2 oz. Sirop de agave
5 afine
2 pana la 4 mure
Directii:
Se amesteca fructele de padure si se adauga ingredientele ramase. Se agita si se strecoara peste gheata pisata intr-un pahar inalt. Se orneaza cu fructe de padure.
63. Cosmo salbatic
Ingrediente:
2 parti Absolut Wild Tea
1 1/2 parti suc de afine
1/2 parte lichior de portocale
Directii:
Se agita peste gheata si se strecoara intr-un pahar de martini.
64. Leblon Caipirinha
Ingrediente:
2 oz. Leblon Cachaca
1/2 lime, taiata felii
2 lingurite Zahar superfin sau 1 oz. Sirop simplu
Directii:
Se amesteca lamaia si zaharul intr-un shaker. Umpleti agitatorul cu gheata si adaugati Leblon Cachaca. Se agita bine si se serveste intr-un pahar cu pietre. Se orneaza cu o felie de lime.
65. Mojito cu lamaie
Ingrediente:
1 ½ parti BACARDI LIMON
12 frunze proaspete de menta
½ lime, feliata
2 linguri. Sirop simplu (sau 4 linguri de zahar)
Top cu Club Soda
Directii:
Incurca frunzele de menta si lime intr-un pahar inalt. Acoperiti cu sirop simplu si umpleti paharul cu gheata. Adaugati Bacardi Limon si club soda, amestecati bine. Ornati paharul cu felii de lime si crengute de menta.
66.Sangria cu sera alba
Ingrediente:
1 sticla Portocolo Rioja
3 oz. Applejack
2 oz. Vodca Pearl Plum
1/2 Lamaie
1/2 Lime
1 portocala
1 nectarina
1 mar verde
3 linguri de Zahar
Ierburi (levantica, salvie, menta de mere, menta de ananas si menta de grepfrut)
Directii:
Taiati felii subtiri toate fructele. Incinge ierburile cu vin pentru a elibera uleiurile. Adaugati ingredientele impreuna si lasati la macerat timp de cel putin 24 de ore. Ornati cu lamaie, lime si felii de portocala.
67.Dina Mita
Ingrediente:
2 Piese Milagro Reposado
3/4 parti nectar de agave*
1 parte suc proaspat de lamaie
1 mandarina (cuburi)
1 crenguta de tarhon
Directii:
Se amesteca fructele si ierburile intr-un agitator. Adaugati ingredientele ramase si agitati energic cu gheata. Se strecoara intr-un pahar Rocks cu gheata proaspata. Ornati cocktail-ul cu o bucata de mandarina si o crenguta de tarhon. * Se poate inlocui cu sirop simplu
68.Ale de soc
Ingrediente:
4 uncii. Suc de soc Biotta
8 oz. Ghimbir
2 linguri. Grenadine
Directii:
Umpleti un pahar inalt cu cuburi de gheata (se serveste racit optional). Luati paharul inalt si combinati ingredientele enumerate mai sus cu o lingura de amestecare. Se orneaza cu menta proaspata sau lime (dupa gust).
69.Cherry Noir
Ingrediente:
1 ½ parti GREY GOOSE® Cherry Noir 1 ½
3 ½ parti Cola
½ parte grenadina
Patron
Directii:
Umpleti paharul putin deasupra marginii cu gheata. Se toarna ingredientele in ordinea enumerata la 1/2 inch de partea de sus a paharului si se amesteca. Se adauga paie de sifon si se orneaza cu o ciresa.
70.Peachy Keen
Ingrediente:
3 oz. Suc spumant de piersici Izze
4 felii de portocala
3 1/4 oz. Amontillado Sherry
Gheata
Mure proaspete, zmeura, menta pentru garnitura
Directii:
Adaugati felii de portocala intr-un shaker si amestecati. Adaugati gheata si sherry amontillado si agitati bine. Se strecoara peste gheata proaspata si se adauga IZZE Sparkling Juice–Peach. Decorati cu mure, zmeura si menta.
71. Lime Busuioc
Ingrediente:
2 parti Absolut Lime
1 parte Lime proaspata
3-4 frunze mari de busuioc, pentru ornat
.75 parti sirop simplu
Directii:
Se amesteca usor busuiocul, se adauga ingrediente, apoi se agita si se strecoara pe gheata proaspata.