71 de retete de cocktailuri de vara pe care le poti face cu usurinta acasa

In timp ce prietenii tai platesc pentru un cocktail la un bar, poti obtine cu usurinta din confortul casei tale un cocktait rapid datorita acestor retete usoare. Ganditi-va: mai putine calorii, mai multe economii si o scuza excelenta pentru a va arata talentul de barman.

1. Ketel One PopTails

Vodca Ketel One de 10 oz

24 oz Lime Club Soda

Sucul de lamaie

10 Forme pentru Popsicle

1/2 cana capsuni

1/2 cana felii de portocala (piersici)

1/2 cana de ananas

1/2 cana de castraveti

1/2 cana Afine

1/2 cana mure

Directii:

Turnati toata soda tonica, sucul de lamaie si Ketel One Vodka in ulcior. Amesteca bine. Puneti ½ cana de fructe in fiecare forma (o matrita doar cu capsuni, o forma de portocale doar cu portocale etc.). Apoi turnati in mod egal amestecul de sifon si vodca peste formele pentru popsicle. Pune la congelator 4-6 ore.

2. Sangria cu piersici

Ingrediente:

1 piersica, feliata

½ portocala, feliata

¾ cana coniac de piersici

1 sticla de vin alb, racit

4 cani de limonada clasica de gheata spumante

Directii:

Puneti piersici, portocale, merisoare si coniac intr-un ulcior, apoi amestecati usor. Adaugati vin si Sparkling Ice Classic Limonade si amestecati. Se serveste peste gheata si se orneaza cu o felie de piersici.

3. Tropical Orchard Punch

Ingrediente:

3 sticle Angry Orchard Crisp Apple

1 cana rom alb

0,5 cana Nectar de piersici

1,5 cani de suc de fructe ale pasiunii

0,5 cana suc de lamaie

0,5 cana sirop de vanilie

10 liniute Peychaud’s Bitters

Directii:

Adaugati toate ingredientele intr-un castron cu gheata si amestecati pentru a se combina. Se orneaza cu felii de piersici si mere.

4. Apus de vara

Ingrediente:

2 oz de tequila Milagro Blanco

.75 oz Floare de soc

.75 Pamplemousse

.75 Suc de lime

Club Soda

Directii:

Intr-o cutie cu gheata, combinati toate ingredientele, cu exceptia sifonului club si agitati. Se strecoara peste gheata proaspata intr-un pahar cu rama de sare. Acoperiti cu club sifon si ornat cu o roata de lime.

5. Campuri de afine pentru totdeauna

Ingrediente:

2 oz. The Botanist Gin

.5 oz suc proaspat de lamaie

¼ cana afine proaspete

2 oz. Apa tonica

Directii:

Adauga The Botanist Gin, Fresh Lime Juice si Fresh Muddle Afine intr-un shaker. Incurca usor. Adaugati gheata si agitati. Se strecoara fin peste gheata intr-un pahar Highball si se adauga cu Tonic Water. Decorati cu menta proaspata si afine.

6. Ardei rosu Maria

Ingrediente:

2 oz suc de ardei rosu presat la rece

1 oz suc de castraveti

.5 oz Simplu.5 oz suc de lamaie

1,5 oz Tequila blanco sau mezcal (daca preferati bauturile afumate)

Directii:

Construiti, agitati, turnati peste gheata.

7. Spritzer pentru aperitiv cu ananas

Ingrediente:

6 oz Stella Artois Stritzer

.75 oz de vodca

.75 oz aperitiv italian

2 bucati de ananas

1 crenguta de menta

1 roata portocalie

Directii:

Intr-un shaker de cocktail, amestecati bucati de ananas si menta. Adaugati vodca, aperitiv italian si agitati peste gheata. Se strecoara intr-un pahar. Acoperiti cu Stella Artois Spritzer. Se orneaza cu o roata portocalie.

8. Surf Lodge’s Custom Grey Goose and Soda

Ingrediente:

1 parte Grey Goose

2 parti apa soda

Picatura de lemongrass, ananas si esente de grapefruit

Menta proaspata si roata de lamaie deshidratata pentru ornat

Directii:

Se agita toate ingredientele intr-un shaker si se toarna intr-o cutie racita cu gheata.

9. Felul meu de Paloma

Ingrediente:

1,5 oz mezcal ilegal

.5oz Italicus

.75 oz suc proaspat de lamaie

25 oz sirop de agave

Soda de grepfrut

Sare de mare roz

Directii:

Rim sticla cu sare de mare roz. Adaugati mezcal, Italicus si suc de lamaie intr-un shaker si shake scurt cu cateva cuburi de gheata. Se strecoara intr-un pahar Highball umplut cu cuburi de gheata si se adauga cu sifon de grepfrut. Se orneaza cu o roata de lime si se serveste.

10. Bee Well

Ingrediente:

2 oz. The Botanist Gin

.5 oz. Suc proaspat de lamaie

.25 oz. Miere

¼ lingurita Turmeric

4 uncii. Kombucha de ghimbir

Directii:

Adaugati Ginul The Botanist, suc proaspat de lamaie, miere si turmeric intr-un shaker. Adaugati gheata si agitati. Se strecoara peste gheata intr-un pahar Rocks. Decorati cu o coaja proaspata de lamaie.

11. Grey Goose East Breeze

Ingrediente:

1,5 oz Gasca cenusie

1 oz St-Germain

.75 oz suc proaspat de lamaie

5 oz piure de mure proaspete

Directii:

Se agita toate ingredientele intr-un shaker de cocktail si se strecoara intr-un pahar de coup sau de martini. Se orneaza cu crenguta de menta.

12. Slushee cu Prosecco

Ingrediente:

4 tei

2 Lamai

¼ cana St. Germain

½ sticla Prosecco

1 sticla de gheata spumante de capsuni pepene verde

Menta, pentru decor

Directii:

Intr-un blender, adaugati sucul de la 4 lamai, sucul de la 2 lamai, St. Germain, Prosecco si Strawberry Watermelon Sparkling Ice. Adaugati 3 cani de gheata si amestecati pana la omogenizare. Se orneaza cu o frunza de menta si se serveste.

13. Barry’s Does Tequila (BDT)

Ingrediente:

1 1/2 oz Tequila Don Julio Blanco

1 oz apa de cocos

1/2 oz suc proaspat de lamaie

1/2 oz Agave

1 Dash Cayenne

Directii:

Combinati Tequila Don Julio Blanco, suc proaspat de lamaie, apa de cocos si agave intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar cu gheata. Adaugati un strop de cayenne.

14. BACARDI Lime and Soda

Ingrediente:

2 parti BACARDĺ Rom cu aroma de lime

4 parti sifon

Roata de var

Directii:

Turnati ingredientele peste gheata. Se orneaza cu o roata de lime.

15. Cocktail de rodie Hibiscus

Ingrediente:

2 cani de ceai de hibiscus preparat, racit

¼ cana seminte de rodie

1 ½ oz de gin4 oz de gheata spumoasa de rodie si afine

Flori comestibile

Directii:

Intr-un shaker de cocktail, amestecati semintele de rodie si ginul pentru cateva secunde. Adaugati gheata spumante si agitati usor. Puneti cuburi de hibiscus intr-un pahar inalt si strecurati amestecul de gheata spumante peste. Se orneaza cu o floare comestibila.

16. Lannister

Ingrediente:

1½ parti BACARDI Reserva Ocho

½ parti Grand Marnier

¼ parti Creme de Cassis

¾ parti piure de casa cu zmeura-ciocolata neagra

Directii:

Amesteca si bucura-te.

17. Tabara de pregatire a lui Berry

Ingrediente:

1 1/2 oz Tequila Don Julio Blanco

1 oz suc proaspat de lamaie

1 oz Nectar de agave cu infuzie de capsuni, zmeura si afine

Directii:

Combinati Tequila Don Julio Blanco, suc proaspat de lamaie si nectar de agave de fructe de padure intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar de roci.

18. Mezcal Morcov Ghimbir Spritz

Ingrediente:

3 oz suc de morcovi

1 oz Grapefruit Sparkling Ice

1 oz lichior de ghimbir 1 oz mezcal

Varf de cutit de sare

Verde de morcovi, pentru decor

Directii:

Intr-un shaker de cocktail umplut cu gheata, combinati sucul de morcovi, gheata spumoasa de grapefruit, lichiorul de ghimbir, mezcalul si sarea. Se agita pentru a se combina si se strecoara intr-un pahar. Se orneaza cu verdeata de morcov si se serveste.

19. Margareta Al Pastor

Ingrediente:

1 1/2 oz Tequila Don Julio Blanco

2/3 oz lichior de portocale

2/3 oz suc proaspat de lamaie

2 oz suc de ananas fiert

5 crengute Cilantro Hibiscus Sare*

* Sare de hibiscus: 2 parti flori de hibiscus uscate, 1 parte sare fina, 1 parte zahar alb, 1/2 parte zahar de cofeta

Directii:

Combinati Tequila Don Julio Blanco, lichior de portocale, suc proaspat de lamaie si sucul de ananas fiert intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar dublu de moda veche cu margine de sare de hibiscus peste gheata proaspata. Se orneaza cu coriandru.

20. Cocktail de lamaie si rozmarin

Ingrediente:

3 crengute Rozmarin

1 sticla de 750 ml Tequila

Limonada de gheata spumante

Directii:

Puneti rozmarinul in sticla de tequila si lasati-l sa stea cel putin 24 de ore. Intr-un pahar de roci umplut cu gheata, combinati 1 ½ oz de tequila cu gheata spumante de limonada. Se orneaza cu o crenguta de rozmarin.

21. Chandon POM Spritz

Ingrediente:

3 oz. Chandon Rose

1 oz. Vodca Belvedere

¾ oz. suc de lamaie

½ oz. sirop simplu

¾ oz. suc de rodie (proaspat stors)

Garnitura: perle de rodie si crenguta de rozmarin

Sticla: pahar de vin

Directii:

Agitati toate ingredientele, cu exceptia Chandonului, intr-o tava cu shaker. Se strecoara in vase de sticla cu gheata si se adauga Chandon. Amestecati paharul. Se orneaza cu perle de rodie si crenguta de rozmarin.

22. Peche d’Ange

Ingrediente:

2 oz Angels Envy Bourbon finisat in butoaie de vin de porto

1 oz suc de lamaie proaspat stors

.5 oz Giffard Peche de Vigne

.5 oz Sirop simplu

4 Dashes Fee Brothers Peach Bitters

Directii:

Combinati ingredientele intr-un shaker si agitati cu gheata. Se strecoara peste gheata proaspata intr-un pahar lowball. Ornati cu o coaja de portocala exprimata sau inel de piersici deshidratat.

23. Ploaie violet

Ingrediente:

Vodca infuzata cu flori de mazare de fluture

1,5 linguri de lichior de violette

0,5 oz de chartreuse galbena

1/4 oz de suc de lamaie Albusuri de ou

Directii:

Combinati vodca infuzata cu toate ingredientele. Shake uscat cu ou pentru a sparge proteinele. Se strecoara fin si se serveste intr-un pahar coupe. Se orneaza cu o floare de mazare.

24. BACARDI Lime Mojito

Ingrediente:

2 parti Rom BACARDI cu aroma de lime

4 felii de lime

6-8 frunze de menta proaspata

2 linguri de zahar tos

1 parte Club Soda

1 crenguta de menta proaspata

Directii:

Adaugati felii de lime, zahar si frunze de menta si amestecati usor pana cand limele elibereaza sucul. Adaugati rom BACARDI cu aroma de lime si amestecati ingredientele cu o lingura de bar. Umpleti cu gheata pisata si amestecati din nou. Adaugati club sifon si ornat cu menta.

25. Floare Berry

Ingrediente:

3 oz. Baileys Almande

1/8 oz. Apa de flori de portocal

2 picaturi Extract de vanilie

1 oz. Sirop simplu

1 oz. Suc de lamaie

3 capsuni, taiate la jumatate

Capsuni, pentru ornat

Directii:

Combinati Baileys Almande, apa de floare de portocal, extract de vanilie, sirop simplu, suc de lamaie, capsuni si gheata intr-un blender. Se amesteca pana la omogenizare. Turnati continutul in sticla. Se orneaza cu capsuni.

26. Flotator de Zmeura

Ingrediente:

Serbet de zmeura/Gelato

4 uncii. Sampanie

Mure, pentru decor

Ceai de Zmeura Sparkling Ice

Directii:

Turnati sampanie racita intr-un pahar coupe mare racit. Adaugati o lingurita mica de serbet/gelato cu zmeura. Acoperiti cu ceai de zmeura spumant de gheata. Se orneaza cu niste mure.

27. Aperol Spritz

Ingrediente:

1 parte Aperol

2 parti vin alb spumant

3 parti Q Club Soda

Directii:

Construiti cocktail peste gheata intr-un pahar Collins inalt sau un pahar de vin alb. Decorati cu o rasucire de portocala

28. Cherry Smash

Ingrediente:

1,5 oz. Remy Martin 1738®

1 oz. Cointreau

.75 oz. Suc proaspat de lamaie

3 cirese proaspete (sambure/taiate la jumatate)

Strop de sirop simplu

Directii:

Puneti cirese in sirop simplu in fundul shakerului. Adaugati ingredientele ramase si agitati. Se strecoara intr-un pahar Rocks peste gheata.

29. Aloe Poti merge

Ingrediente:

1,5 oz. Tequila Blanco

.75 oz. Chareau

.5 oz. Liquid Alchimist Tamarind

.5 oz. Curacao*

.5 oz. Lamaie

Directii:

Combinati ingredientele intr-o tava cu shaker, adaugati gheata si agitati. Se strecoara intr-un pahar coupe racit si se orneaza cu o bagheta de lavanda proaspata.

*Pregatiti curacao de casa, grand mariner 1:1 si sirop simplu

30. Baewatch

Ingrediente:

1,5 oz. Mezcal

.5 oz. Aperol

.5 oz. Suc proaspat de grepfrut

.5 oz. Suc de lime proaspat

.5 oz. Cordial Roz Piper-Castraveti*

Varf de cutit de sare

Directii:

Combinati ingredientele intr-o tava cu shaker, adaugati gheata si agitati. Se strecoara peste gheata intr-un pahar de tip rocks dublu si se orneaza cu felie de castraveti si felie de grepfrut.

*Combina 1 cana de apa si 1 cana de zahar intr-o cratita pentru a face un sirop simplu. Reduceti focul mic si adaugati o mana mica de boabe de piper roz. Gatiti la foc mic pana devine aromat. Lasa siropul sa se raceasca. Pentru infuzia rece, incorporeaza doi castraveti taiati cubulete si lasa siropul sa stea intre 30 de minute si 1 ora. Se strecoara printr-un chinezesc.

31. Masina Lushy

Ingrediente:

1,5 oz. Four Pillars Gin

.75 oz. Suc proaspat de lamaie

.5 oz. Sirop de vin rosu

2-3 capsuni

Directii:

Puneti totul in masina sau intr-un blender cu 2 cani de gheata si amestecati pana la omogenizare. Se orneaza cu 3-4 liniute angostura bitter, menta, fructe, orice!

*Se fierbe 2 cesti de vin rosu cu 1 cana de zahar, 1 baton de scortisoara, 1 cuisoare si 3 pastai de cardamom timp de 15-20 de minute, pana devine siropos.

32. Coniac Blackberry Julep

Ingrediente:

2 oz. Remy Martin 1738®

.5 oz. Sirop simplu

6-8 frunze de menta proaspata

3 mure (taiate la jumatate)

Directii:

Incurca usor murele si menta in sirop simplu in fundul unui snifter. Adaugati coniac si gheata pisata. Rotiti pentru a se raci si combinati. Se orneaza cu o gramada de crengute de menta proaspata.

33. 6100 Frose

Ingrediente:

1 oz. VDKA 6100

2 oz. Vin roze

1/2 oz. Suc de lamaie

1/2 oz. Suc de lamaie

1/2 oz. Suc de Grapefuit

1 oz. Sirop simplu

1/2 oz. Schnaps cu piersici

Directii:

Se amesteca ingredientele, se adauga gheata si se amesteca la maxim pana se omogenizeaza. Se serveste in pahar de vin si se orneaza cu petale de trandafiri.

34. Ora insulei

Ingrediente:

1 1/2 oz. Baileys Almande

1/2 oz. Zacapa Rom

1 1/2 oz. Apa de cocos Vita Coco®

1 1/4 oz. Sirop de scortisoara

1 oz. Suc de lamaie

1/2 oz. Suc de ananas

Feliie de ananas si floare, pentru garnitura

Directii:

Combinati Baileys Almande, apa de cocos Vita Coco, siropul de scortisoara, sucul de lamaie si sucul de ananas intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Se strecoara continutul intr-un pahar sau un ananas scobit peste gheata proaspata. Top cu rom Zacapa. Se orneaza cu felie de ananas si floare.

35. Cel mai bun dracu de sorbitor de veranda

Ingrediente:

1 1/2 oz. Rom condimentat

¾ oz. Creme de Peche

¾ oz. Suc de lamaie

2 liniute Ienibahar Dram

2 oz. BEST DAMN Cream Soda

Feliie de portocala, pentru ornat

Directii:

Combinati romul, Creme de Peche, sucul de lamaie si stropii de dracuta cu condimente intr-un shaker cu gheata si shake. Se strecoara intr-un pahar mare de moda veche. Acoperiti cu BEST DAMN Cream Soda si decorati cu o felie de portocala.

36. Un gust de miere

Ingrediente:

2 oz. Virginia Black

3/4 oz. Suc proaspat de lamaie

1/2 oz. Sirop de miere (combinat cu 1/2 oz apa)

Coaja de grapefruit

Grapefruit Twist, pentru decor

Directii:

Combinati ingredientele intr-o tava cu gheata. Se agita bine si se strecoara peste gheata proaspata intr-un pahar dublu rocks.

37. Banana Beach

Ingrediente:

3 oz. Baileys Almande

2 oz. Piure de cocos

1/2 oz. Sirop de agave

1 1/2 banane

Felii de banana si nucsoara rasa, pentru ornat

Directii:

Combinati Baileys Almande, piureul de nuca de cocos, siropul de agave, bananele si gheata intr-un blender. Se amesteca pana la omogenizare. Turnati continutul in sticla. Se orneaza cu felii de banana si nucsoara.

38. Peach Bellini

Ingrediente:

3 oz. Prosecco DOC

2 oz. Piure de piersici proaspete

Peach Wedge, pentru garnitura

Directii:

Se orneaza cu o felie de piersica si se serveste intr-un flaut.

39. The MUMM Trifecta

Ingrediente:

4 uncii. Sampanie GH Mumm Grand Cordon

1/4 oz. Sirop de miere infuzat cu salvie*

5 frunze de menta

3-4 muguri de lavanda

5 Dashes of Angostura Bitters

Gheata zdrobita

Frunze de menta si lavanda proaspata, pentru decor

Directii:

Adaugati menta, levantica, sampania si siropul de miere intr-un agitator si amestecati. Se strecoara in sticlaria la alegere. Acoperiti cu un munte de gheata pisata si adaugati bitter-ul de angostura deasupra ghetii. Se orneaza cu frunze de menta si crenguta de lavanda.

40. Evadarea lui Germain

Ingrediente:

1,7 fl.oz. Vodca

0,5 fl.oz. St. Germain

Bundaberg Lemon Lime & Bitters

0,8 fl.oz. Lamaie verde

2 x liniute Angostura Bitters

Ramura de menta, pentru garnitura

Directii:

Combinati ingredientele in shaker. Agitati, apoi strecurati-l intr-un pahar si acoperiti cu Bundaberg Lemon Lime & Bitters. Se adauga gheata pisata si se orneaza cu o crenguta de menta.

41. Spritz de piersici si ghimbir

Ingrediente:

2 oz. Purus Vodka

¾ oz. Creme de Peche

¾ oz. Sirop de ghimbir

2 oz. Prosecco DOC

Directii:

Se amesteca intr-un pahar de vin alb si se orneaza cu fulgi de ghimbir.

42. Jalisco Buck

Ingrediente:

2 oz. Avion Silver

.75 oz. Sirop de ghimbir

.50 oz. Lamaie proaspata

1 oz. Ananas

Angostura Bitters

Club Soda, pana sus

Directii:

Combinati toate. Agitati puternic pana se raceste. Se toarna peste gheata proaspata intr-un pahar cu pietre si se orneaza cu coaja.

43. Mai Tai condimentat

Ingrediente:

2 oz. Rom

1/2 lingurita. Iasomie

1/4 cana Bucati de ananas proaspat

2 bucati de ghimbir

3 oz. Suc de ananas

2 oz. Suc de portocale

1 lingura Grenadine

Directii:

Adaugati rom, iasomie, ghimbir si bucati de ananas in pahar; se amesteca si se lasa sa stea 15 minute. Strecurati amestecul si adaugati sucul de ananas, sucul de portocale si grenadina. Serviti intr-un pahar de uragan.

Nota: In loc de iasomie si ghimbir, puteti folosi infuzii de cocktail de rom de la Urban Accents.

44. Tangerine Cosmo

Ingrediente:

2 oz. Limonada cu mandarine Tropicana

1 1/2 oz. Vodca

1/4 oz. Suc de lamaie

3/4 oz. Suc de merisoare

Directii:

Combinati toate ingredientele intr-un shaker de cocktail. Acoperiti cu gheata si agitati. Se strecoara intr-un pahar de martini cu rama de zahar roz. Decorati cu o rasucire de portocala.

45. Iarba este mai verde

Ingrediente:

1.5 Piese Absolut Citron

1 parte iarba de grau

.5 Piese Var

.25 parti Nectar de agave

2-3 frunze de menta

Ridiche pepene verde, pentru garnitura

Directii:

Se agita toate ingredientele si se strecoara intr-un pahar scurt, fara gheata. Se orneaza cu o ridichi de pepene verde feliat.

46. Mojito spumant cu mandarine

Ingrediente:

1 oz. Suc de mandarine

1 oz. Suc de lamaie

2 lingurite de Zahar

10 frunze de menta

1 ½ oz. Rom alb

Esenta de gheata spumante de mandarine

Directii:

Puneti frunzele de menta intr-un pahar Collins si turnati peste el sucul de lime si mandarine. Adaugati zaharul apoi amestecati usor. Adaugati gheata si rom, apoi amestecati si acoperiti cu Sparkling Ice Essence of Tangerine. Se orneaza cu o crenguta de menta si o bucata de mandarina.

47. Rodie afumata

Ingrediente:

1 1/2 parti Laphroaig® 10 ani

1/2 parte rom de ananas

3/4 parte suc de lamaie

3/4 sirop simplu

Lingurita de melasa de rodie

Directii:

Combinati toate ingredientele intr-un shaker de cocktail. Se agita si se strecoara intr-un pahar Rocks peste gheata proaspata. Se orneaza cu o roata de lime.

48. Mandarina Margarita

Ingrediente:

3 boi. Limonada cu mandarine TROPICANA®

½ oz. Suc de lime proaspat

½ oz. Cointreau

1 oz. Tequila

Instructiuni:

Pregatiti un pahar cu roci imbinandu-l cu sare de citrice. Combinati toate ingredientele intr-un shaker de cocktail. Se agita bine si se strecoara in pahar peste gheata. Se orneaza cu o roata de citrice proaspata.

49. Ghimbir Sparkler

Ingrediente:

2 oz. Rom alb

1/2 oz. Suc de lime proaspat

3/4 oz. Sirop de ghimbir

Vin spumant

Directii:

Agitati si turnati peste vinul spumant rom, sucul de lamaie si siropul de ghimbir.

50. Albastru Imperial

Ingrediente:

1 1/2 parti SVEDKA Zmeura Albastra

1 1/2 parti ceai negru

3/4 parte suc proaspat de lamaie

3/4 parte sirop simplu

1 parte de vin spumant

3 Zmeura

Directii:

Intr-un shaker de cocktail, amestecati zmeura, apoi combinati ingredientele ramase (cu exceptia vinului spumant). Se agita si se strecoara intr-un pahar Rocks peste gheata proaspata. Acoperiti cu vin spumant si amestecati. Ornati cu zmeura si ceai negru liber.

51. Gin Tonic cu miere de lavanda

Ingrediente:

1 oz. Pepene Tropicana

1 1/2 oz. Gin

2 oz. Apa tonica

1/2 oz. Sirop de miere de lavanda*

Directii:

Combinati toate ingredientele, cu exceptia apei tonice, intr-un pahar de amestecare. Adaugati gheata si amestecati. Se toarna intr-un pahar Collins umplut cu gheata si se adauga apa tonica.

* Combinati 1 cana de miere, 1 cana de apa si 1 lingurita. levantica uscata in cratita la foc mediu. Se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

52. El Jefe

Ingrediente:

2 oz. Blue Nectar Reposado Extra Blend Tequila

1 oz. Grand Marnier

2 oz. Suc de ananas

3 oz. Suc de lamaie proaspat stors

1/2 oz. Nectar de agave

Directii:

Combinati toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se agita si se strecoara intr-un pahar de margarita peste pietre. Se orneaza cu felie de ananas.

53. Paloma de trandafir fumator

Ingrediente:

5 parti Q Drinks Soda cu grapefruit

Mezcal Montelobos 2 parti

3/4 parte suc proaspat de lamaie

1/2 parte sirop simplu de trandafir

Feliie de grapefruit, pentru decor

Gheata de flori* (optional)

Directii:

Adaugati toate ingredientele lichide,  cu exceptia  Q Drinks Grapefruit Soda intr-un agitator. Agitati bine pentru a ajuta la diluarea putin cocktail-ul, deoarece gheata din pahar nu se va topi la fel de repede. Scoateti paharul din congelator. Se strecoara in pahar. Acoperiti cu sifonul de grapefruit si amestecati. Se orneaza cu felie de grapefruit.

*Umpleti un pahar cu apa pana la 1/4. Adaugati petale de trandafir. Asezati pe o parte in congelator, asigurandu-va ca nu se varsa. Lasati sa inghete complet inainte de utilizare. Acesta este un pas optional, daca doriti sa faceti o bautura cat de curand ( toti avem acele zile) , trebuie doar sa adaugati gheata obisnuita in pahar. Dar daca iti faci timp pentru acest pas, se va face un cocktail dragut!

54. Swizzle cu Cassis

Ingrediente:

2 parti Absolut Lime

1 parte suc proaspat de lamaie

.5 parti Nectar de agave

1 parte Creme de Cassis

LimeWheel, pentru garnitura

Directii:

Turnati ingredientele cu exceptia cassis intr-un highball. Se toarna cassis deasupra.

55. Mystic Marvel

Ingrediente:

1,5 oz. Casamigos Tequila

.1 oz. Piure de figura

.75 oz. Agava

.75 oz. Suc de lamaie

Sare de curcuma Half Rim, Roata de var, Umbrela de cocktail albastra, pentru garnitura

Directii:

Adaugati toate ingredientele intr-un shake si adaugati putin lamaie proaspata pentru a inveseli cocktail-ul si sare de turmeric pentru a adauga o sare din plante care are, de asemenea, toate beneficiile pentru sanatate ale turmericului.

56. Margarita cu citrice si Jalapeno

Ingrediente:

1/4-1/2 dintr-un Jalapeno, feliat (in functie de cat de picant va place.)

1 lingura. Coriandru proaspat

6 oz. Suc de lime proaspat

1 lingura. Zaharul de cofetar

16 oz. Tequila

8 oz. Lichidul de portocale

Directii:

Puneti feliile de jalapeno, coriandru, sucul de lamaie, zaharul de cofeta, tequila si lichiorul de portocale intr-un blender. Se face piure pana cand continutul este neted si toate bucatile dispar. Se serveste pe pietre cu margine sarata.

Nota: In loc de jalapeno, coriandru, suc de lamaie si zahar de cofeta, puteti folosi amestecul de limonada de tarta si picant Jalapeno de la Urban Accents ca baza de margarita si doar adaugati tequila si lichior de portocale.

57. Briza Mykonos

Ingrediente:

1 1/2 parti Absolut Elyx Vodka

1/2 parti Velvet Falernum

1 oz. Piure de fructe ale pasiunii

1/2 parti suc de lamaie

1/4 parti Agave

1 Dash of Angostura

Directii:

Se agita si se strecoara intr-un pahar coupe.

58. Nr. 209 Gin White Lady

Ingrediente: 

1 1/2 oz. Nr. 209 Gin

1/2 oz. Lamaie

1/2 oz. Cointreau

1 lingura de sirop simplu

1 albus de ou

Directii:

Agitati energic cu gheata pana devine alba. Se coloreaza si se serveste intr-un pahar de cocktail. Decorati cu floare comestibila.

59. Belvedere Foarte Mary

Ingrediente: 

45 ml. Belvedere Bloody Mary

80 ml. Suc de rosii

15 ml. Merlot

7,5 ml. Sos Worcestershire

2 picaturi Tabasco

Dash Simple Syrop

Dash Telina Bitter

Directii:

Rulati toate ingredientele cu gheata taiata si strecurati-le intr-un pahar mic de vin fara tulpina sau intr-un pahar rocks.

60. Margarita cu portocala cu sange

Ingrediente: 

11/2 oz. Tequila Avion

3/4 oz. Lichior de portocale Cointreau

1 oz. Suc de portocale cu sange

1/2 oz. Mix acru proaspat

Directii:

Intr-un shaker de cocktail, adaugati toate ingredientele cu gheata. Se agita si se strecoara. Cel mai bine se serveste peste gheata proaspata si se orneaza cu o intorsatura de portocala.

61. PRIN ajutor „Cool”.

Ingrediente: 

1 oz. Absolut Citron

1 oz. Lillet

2 oz. Suc de ananas

1/2 oz. Sirop simplu

3 Zmeura

Directii:

Se agita cu gheata si se strecoara peste gheata.

62. La Societe

Ingrediente: 

1 1/2 oz. Vodca cu aroma de Chambord

1/2 oz. Suc de lamaie

1/2 oz. Sirop de agave

5 afine

2 pana la 4 mure

Directii:

Se amesteca fructele de padure si se adauga ingredientele ramase. Se agita si se strecoara peste gheata pisata intr-un pahar inalt. Se orneaza cu fructe de padure.

63. Cosmo salbatic

Ingrediente: 

2 parti Absolut Wild Tea

1 1/2 parti suc de afine

1/2 parte lichior de portocale

Directii:

Se agita peste gheata si se strecoara intr-un pahar de martini.

64. Leblon Caipirinha

Ingrediente: 

2 oz. Leblon Cachaca

1/2 lime, taiata felii

2 lingurite Zahar superfin sau 1 oz. Sirop simplu

Directii:

Se amesteca lamaia si zaharul intr-un shaker. Umpleti agitatorul cu gheata si adaugati Leblon Cachaca. Se agita bine si se serveste intr-un pahar cu pietre. Se orneaza cu o felie de lime.

65. Mojito cu lamaie

Ingrediente: 

1 ½ parti BACARDI LIMON

12 frunze proaspete de menta

½ lime, feliata

2 linguri. Sirop simplu (sau 4 linguri de zahar)

Top cu Club Soda

Directii:

Incurca frunzele de menta si lime intr-un pahar inalt. Acoperiti cu sirop simplu si umpleti paharul cu gheata. Adaugati Bacardi Limon si club soda, amestecati bine. Ornati paharul cu felii de lime si crengute de menta.

66.Sangria cu sera alba

Ingrediente: 

1 sticla Portocolo Rioja

3 oz. Applejack

2 oz. Vodca Pearl Plum

1/2 Lamaie

1/2 Lime

1 portocala

1 nectarina

1 mar verde

3 linguri de Zahar

Ierburi (levantica, salvie, menta de mere, menta de ananas si menta de grepfrut)

Directii:

Taiati felii subtiri toate fructele. Incinge ierburile cu vin pentru a elibera uleiurile. Adaugati ingredientele impreuna si lasati la macerat timp de cel putin 24 de ore. Ornati cu lamaie, lime si felii de portocala.

67.Dina Mita

Ingrediente: 

2 Piese Milagro Reposado

3/4 parti nectar de agave*

1 parte suc proaspat de lamaie

1 mandarina (cuburi)

1 crenguta de tarhon

Directii:

Se amesteca fructele si ierburile intr-un agitator. Adaugati ingredientele ramase si agitati energic cu gheata. Se strecoara intr-un pahar Rocks cu gheata proaspata. Ornati cocktail-ul cu o bucata de mandarina si o crenguta de tarhon. * Se poate inlocui cu sirop simplu

68.Ale de soc

Ingrediente: 

4 uncii. Suc de soc Biotta

8 oz. Ghimbir

2 linguri. Grenadine

Directii:

Umpleti un pahar inalt cu cuburi de gheata (se serveste racit optional). Luati paharul inalt si combinati ingredientele enumerate mai sus cu o lingura de amestecare. Se orneaza cu menta proaspata sau lime (dupa gust).

69.Cherry Noir

Ingrediente: 

1 ½ parti GREY GOOSE® Cherry Noir 1 ½

3 ½ parti Cola

½ parte grenadina

Patron

Directii:

Umpleti paharul putin deasupra marginii cu gheata. Se toarna ingredientele in ordinea enumerata la 1/2 inch de partea de sus a paharului si se amesteca. Se adauga paie de sifon si se orneaza cu o ciresa.

70.Peachy Keen

Ingrediente:

3 oz. Suc spumant de piersici Izze

4 felii de portocala

3 1/4 oz. Amontillado Sherry

Gheata

Mure proaspete, zmeura, menta pentru garnitura

Directii:

Adaugati felii de portocala intr-un shaker si amestecati. Adaugati gheata si sherry amontillado si agitati bine. Se strecoara peste gheata proaspata si se adauga IZZE Sparkling Juice–Peach. Decorati cu mure, zmeura si menta.

71. Lime Busuioc

Ingrediente: 

2 parti Absolut Lime

1 parte Lime proaspata

3-4 frunze mari de busuioc, pentru ornat

.75 parti sirop simplu

Directii:

Se amesteca usor busuiocul, se adauga ingrediente, apoi se agita si se strecoara pe gheata proaspata.