Tort cu ananas si nuca de cocos

Aveti o cutie de ananas in sirop in camara? Ei bine, apuca-te de treaba pregatind acest pandispan delicios cu felii de ananas si nuca de cocos.

Ce bine se simte o bucata de tort de casa ! Si, daca o imbogatesti si cu o nota deosebita, mult mai bine. In propunerea noastra am adaugat felii de ananas in sirop si nuca de cocos , ras deasupra si lapte de cocos in aluat, precum si rom. Poti spune ca iei un tort pina colada si te bucuri de el intr-un moment de relaxare.

Nuca de cocos este un ingredient utilizat pe scara larga in produse de cofetarie, datorita aromei sale exotice si deosebite. Puteti cumpara nuca de cocos rasa si deshidratata sau faceti procesul acasa. Daca ai toata nuca de cocos, desparte-o, indepartezi apa si partea maronie si da-o pe razatoarea fina. Apoi puneti-l bine intins pe o tava si coaceti-l la aproximativ 100º timp de 40 de minute, intorcandu-l de mai multe ori. La temperatura scazuta nu isi pierde tonul de alb. Puteti depozita apoi orice resturi intr-un recipient ermetic. Pentru prajitura noastra, o parte din nuca de cocos rasa o amestecam in aluat iar restul il presaram deasupra.

Daca va place nuca de cocos, nu ratati cupcakes cu nuca de cocos si stafide sau acest spectaculos tort cu ciocolata si nuca de cocos. Iar cu ananas in sirop, incearca si acest alt pandispan cu ananas sau prajitura cu ciocolata si ananas.

Ingrediente pentru prajitura cu ananas si nuca de cocos

  • 250 de grame de faina
  • 1 plic de drojdie pudra (16 g)
  • 200 de grame de zahar
  • 3 oua
  • 100 de mililitri de lapte de cocos gros
  • 50 de grame de nuca de cocos rasa
  • 1 lingura nuca de cocos rasa
  • 75 de mililitri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 8 felii de ananas in sirop
  • 1 lingura de rom

Cum se prepara prajitura cu ananas si nuca de cocos

1. Scurgeti ananasul

Preincalziti cuptorul la 200°. Ungeti o forma dreptunghiulara de aproximativ 20 x 30 cm cu ulei sau unt si tapetati-o cu hartie de copt. Scurgeti feliile de ananas din siropul de conservare si rezervati-le pe o farfurie, pe hartie absorbanta.

2. Cerneti faina

Intr-un castron mare, cerne faina cu drojdia si un praf de sare. Se adauga nuca de cocos rasa (50 g) si zaharul si se amesteca.

3. Incorporati ouale

Se adauga ouale putin batute si uleiul si se amesteca cu un tel pana se integreaza totul. 

4. Adaugati lapte de cocos

La sfarsit adauga laptele de cocos si romul si mixezi in continuare pana obtinem o masa omogena fara cocoloase.

5. Coaceti tortul

Turnati aluatul in tava pregatita si puneti deasupra, ordonat, feliile de ananas. Dam forma la cuptor la 200° si coacem prajitura pentru 20 de minute.

6. Presarati nuca de cocos rasa

Scoatem din cuptor si, dupa aproximativ 15 minute, desfacem cu grija prajitura, o asezam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Se serveste presarata cu putina nuca de cocos rasa.

Truc: Poti pregati tortul intr-o forma dreptunghiulara, rotunda sau in mai multe individuale. In aceasta ultima varianta, scurteaza timpul de gatire in cuptor cu cateva minute.

Sfaturi pentru o prajitura perfecta cu ananas si nuca de cocos

  • Cerneti faina. Pentru ca rezultatul unui pandispan sa fie optim, faina si drojdia trebuie cernute inainte de a o incorpora pentru a nu se forma cocoloase. Imediat dupa, o parte din nuca de cocos rasa este incorporata.
  • Lapte de nuca de cocos. Acest ingredient se impune si in gastronomia noastra. Acum o gasesti la conserva in majoritatea supermarketurilor. Se adauga in aluat, impreuna cu romul, dupa ce ouale s-au amestecat cu faina.
  • romul Daca prajitura urmeaza sa fie mancata de copii, nu adaugati lingura de rom. De asemenea, il puteti inlocui cu un alt lichior pe care il aveti acasa.