Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere

Salutare prieteni, astazi va propunem o reteta care ne place foarte mult, explicata pas cu pas si foarte usor de gatit, o placinta express cu mere care arata foarte tentant si cu siguranta este si foarte gustoasa.

Placinta cu mere Express, reteta:

Placinta cu mere este un mare clasic al patiseriei, mai ales in Statele Unite, unde este cunoscuta ca placinta cu mere.

Este o prajitura care admite o multime de variatii in reteta sa cu diferite tipuri de aluaturi si ingrediente, luand mereu marul ca ingredient principal, unul dintre fructele care nu trebuie sa lipseasca niciodata din fructierele caselor noastre.

Am auzit mereu zicala la propriu in engleza, „un mar pe zi ia doctorul” care vine sa ne spuna ca „un mar pe zi de la doctor te-ar lua” suficient pentru a tine cont si de a lua nota aceasta.

In plus, merelor li se atribuie si nenumarate beneficii pentru sanatate. In piata avem o mare varietate in ceea ce priveste clasele de mere. In functie de culoarea pielii si textura lor vor avea o aroma diferita, putem gasi rosu delicios, auriu, gala regal, sef rosu, doamna roz si inca cateva clase. Fiecare dintre ele are o calitate care o diferentiaza de restul, unele sunt mai dulci, altele mai acide.

Pentru prepararea placintei cu mere, cel mai potrivit este marul auriu, deoarece are o dulceata mare si o aroma delicioasa pe care o dobandeste atunci cand este copt. Imi place sa numesc acest tort express pentru ca il vom avea gata intr-un timp foarte scurt si cu ingrediente foarte ieftine, usor de scos pe piata.

Cu aluatul foietaj va fi grozav ca textura, foarte crocant, iar cu punctul de culoare si savoare pe care il vor da ciresele vom avea o prajitura rafinata si simpla in acelasi timp. Este intotdeauna bine sa avem aluat foietaj in frigider pentru ca este un aluat cu care putem pregati un numar mare de preparate si dulciuri. O putem face si acasa dar simplul fapt de a o face necesita timp si tehnica pentru a-l face sa mearga bine si este mult mai usor sa apelezi la varianta pregatita, gata de folosit direct si cu un rezultat mai mult decat bun, delicios as vrea. Spune 😉

Trebuie doar sa-l vezi, proaspat de la cuptor, atat de crocant si bogat si cu gustul miere si dulce de mar si aroma de scortisoara, ca sa ne lase gura apa.

Cu aceasta prajitura putem insoti de la o cafea la un mic dejun special… Bineinteles, ai grija sa primesti o cireasa pentru ca pot sa va spun ca va fi si mai delicioasa.

Placinta cu mere Express, ingrediente:

1 foietaj la frigider, 3 sau 4 mere aurii

8-10 visine in sirop, un praf de zahar, scortisoara pudra

Placinta cu mere expres, preparare:

-Preincalzeste cuptorul la 180C. – Intindem aluatul foietaj intr-o tava de tort. – Umplem aluatul cu bucatile de mere pe care le vom avea decojite si taiate. expres-prajitura-mere-etape-1

– Presarati merele cu zahar si scortisoara dupa gust. – Taiati aluatul care iese din margine si rezervati acele bucati pe care le vom taia sub forma de fasie subtire pentru a acoperi tortul. expres-prajitura-mere-pasi-2

– Se aseaza ciresele deasupra si cu ajutorul unei pensule se acopera cu siropul. – Intepam cu o furculita pentru ca foietajul sa creasca uniform. – Se coace 30 de minute.